Nye nasjonale smittevernregler gjør at alle fra og med 9.12 og inntil videre må forhåndsbestille overnattinger på hyttene via UT.no eller nettsida vår.

Metersregelen er også innført igjen. Det er mulig å se i bestillingssystemet om det er mange som har booket slik at metersregelen kan overholdes. Skulle du være i tvil kan vi kontaktes på mail: vesteralen@dnt.no

Er du gjest på en av våre hytter og det kommer andre som ikke har bestilt, bør disse vennlig avvises så lenge det anses forsvarlig ift vær, føre, lysforhold og fysisk form.

- Kommersielle grupper må kontakte oss før bestilling/besøk.

- Alle gjester må ha med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengtøy. Ta med alkoholbasert desinfeksjon til eget bruk.

- Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokoll ved ankomst.

- Oppdater deg på de siste anbefalingen fra FHI og følg disse før du drar på tur. ​​​​​​​Gjør deg kjent med hvilke lokale smitteverntiltak som er gjeldende i både din hjemkommune og besøkskommune. Sjekklister og oppslag for hygiene og renhold på hyttene må følges.

- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.

​​​​​​​Lenke til artikkel om Hyttedrift i DNT 2021 ​​​​​​​

Trollfjordhytta
Trollfjordhytta Foto: Trond Løkke

Vesterålen Turlag har seks ubetjente hytter:
​​​​​​​Snytindhytta, Guvåghytta, Trollfjordhytta, Ingemannhytta, Turlagsstua og Skavlnes skole!

Som DNT-medlem får du rabatt på overnatting både på våre hytter og 550 hytter i hele landet. Velkommen til oss!

Snytindhytta

Råeste toppturhytta!
​​​​​​​22 sengeplasser – Sortland

Ingemannhytta

Skogshytta!
​​​​​​​4 sengeplasser – Sortland

Om bestilling av senger ​​​​​​​

Vil du være sikret seng når du besøker hyttene våre? Les om hvordan ordningen fungerer!

Medlemskap

Du får bedre pris på overnatting når du er medlem, samt andre gode medlemsfordeler!

Guvåghytta

Kysthytta!
​​​​​​​19 sengeplasser – Bø

Skavlnes skole

Øyhytta!
25 sengeplasser – Øksnes

Hyttebesøket

Er hytta låst? Hvor får jeg tak i nøkkel? Hva med betaling? Fyring? Kan jeg ha med hund? Se vår lille guide!

Gruppepris

Skoleklasser til og med videregående skole kan nå få en fast pris for overnatting på hyttene våre.

Trollfjordhytta

Spektakulær plassering!
​​​​​​​20 sengeplasser – Hadsel

Turlagsstua

​​​​​​​Åpnet for booking september 2021.
​​​​​​​Familiehytta!
20 sengeplasser – Sortland

Priser

Hva koster det å overnatte eller å dra på dagsbesøk? Er du DNT-medlem får du rabatt.

MERK Kommersielle aktører MÅ kontakte oss på forhånd på vesteralen@dnt.no  for nærmere avtale om besøk, tidspunkt og betaling.

Hyttene er ikke tilgjengelige for kommersielle grupper i helger og i perioder med stort lokalt besøk, som eksempelvis påske, vinterferie og høstferie.