trollfjordhytta

Foto: Trond Løkke

Sommeren 2018 åpnet vi ei turlagshytte til på fjellet bak Trollfjorden. Flott plassert med spektakulær utsikt! 

Tøffeste plassering av en turlagshytte i Vesterålen! De som besøker denne får valuta for pengene, for å si det sånn! Trond Løkke
Foto: Bjørn Eide

Se ut.no for utfyllende informasjon om Trollfjordhytta!Luft under vingene

Trollfjordhytta – der er vel ikke så mye å foreta seg, annet enn å beundre utsikten, ta et badstubad, og se hurtigruta fra Isvasshaugen (504 moh)? Medmindre du er fjellklatrer, da.

Å nei, stopp litt. Gi deg sjøl noen dager i det villeste av Vesterålsalpene. Utforsk mulighetene, og du vil erfare at Trollfjordhytta har nærområder med sjarmerende idyll og passende utfordringer for den jevne fjellvandrer.

Bestigning av Wallenheia (587 moh) kan være kinkig nok hvis du velger litt feil mellom bergklipene, men med en smule list går det seg til. Et godt tips kan være å holde noe til venstre oppover ryggen. Vakker utsikt fra toppen av heia østover mot Raftsundet.

En avstikker til Øvre Austpollvatnet, rundt en times gange fra hytta, kan fort betale seg for den pasjonerte sportsfisker. Her er det fin ørret, i perfekt størrelse for steikepanna på Trollfjordhytta.

Som en liten luftetur etter ettermiddagskaffen anbefales fem minutters gange rett sørover, med fin utsikt til Trollfjordvatnet og Trolltindan. Vil du forlenge tilbaketuren til hytta, så ta en sving et stykke nedover Trollfjordryggen, langs den sikre vinterruta opp fra Trollfjorden.

Men skulle du våkne en morgen og føle deg i storform og moden for topptur, da er Blåskavltinden (975 moh) tingen. En krevende tur som gir nærkontakt med det villeste ville i vakre Vesterålen. Ruta finner du inntegnet på flyfoto på side 222 i «På tur i Vesterålen og Lødingen» og side 172 i «På tur i Vesterålen».

Lykke til!

WILLY VESTÅ