skavlnes skole

Foto: Jarle Jørgensen

Skavlnes skole på Skogsøya som Turlagstilbud!

På hjemmesiden http://oksnesleirskole.no/ finner du informasjon om utlånsordningen.  
Skavlnes skole kommer du enkelt til ved å benytte hurtigbåten fra Myre eller Smines, og stedet er en fantastisk base for familier og andre som ikke ønsker å gå for langt for å finne hytta. Skavlnes skole er vinterstengt frem til mai. Ved evt behov for overnatting før mai må øksnes leirsted kontaktes direkte for avtale om pris og kapasitet.

Skolen har  innlagt vann og strøm, sengeplass til 25 stk og en del madrasser om det skulle være behov for det. Der er kokekar og ellers kjøkkenutstyr som er nødvendig, oppvaskmaskin, kjøleskap og kaffetrakter også. Renovasjon er det dårlig med på øya, så alt du tar med deg ber vi om at du tar med hjem også. Der er muligheter for å legge til ved leirskolens flytebrygge, men vi ønsker at du helst kontakter oss for å avtale dette i forkant, flytebrygga er gammel og sliten så vi ønsker en viss kontroll med båter med tanke på størrelse etc. Vi bruker også flytebrygga i det daglige både til aktiviteter og fortøyning.

På Skogsøya er der mange turmål, Øksnesheia (476) er en fin tur en god times gange fra Skavlnes, man kan også fortsette nordover toppene å lage en dagstur ut av det mot Steindalstinden (540) og eventuelt Tretindan. Om du trives bedre i flatere terreng, kan en tur mot Tekkelskarvannet være å anbefale. Øyas høyeste fjell Stigkollen (707) er en litt lengre tur men absolutt å anbefale. Utsikten er det ingen ting å klage på!

Ønsker ungene å leke i fjæra, har de funnet sitt paradis resten av oppholdet. Der er også fine små strender skjermet fra omverdenen. Og ikke minst, de fire kilometerne med nærmest bilfri veg på øya innbyr til å gå på kveldsmørketur til Breistrand, Tunstad og Hjellsand. Det som var hovedsenteret i gamle Øksnes.

Skalvnes skole er låst med DNT-nøkkel og om du har behov for å låne dette kan du kontakte leirskolen (tlf 91314994)