hyttebooking

Foto: Trond Løkke

Tidligere kunne du besøke våre hytter uten å ha booket på forhånd, men nå er det ekstraordinære regler for å begrense smitte av koronaviruset:

Fra og med desember 2020 er det utleie av hytter og ikke senger for å sikre at ikke flere kohorter er samtidig på hyttene.

- All overnatting må forhåndsbestilles på nett. Booking-bekreftelse må medbringes på turen. Dersom hyttene brukes av gjester som ikke har booket, vil det påløpe et gebyr på kroner 1000 i tillegg til overnattingsprisen.

- Det er ikke tillatt med dagsbesøk.

- Alle gjester må ha med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengtøy.

- Sjekklister og oppslag for hygiene og renhold på hyttene må følges nøye.

- Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokoll ved ankomst.

- Ta med alkoholbasert desinfeksjon til eget bruk.

- Oppdater deg på de siste anbefalingen fra FHI og følg disse før du drar på tur.

- Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde luftveissymptomer.

Slik bestiller du:

1. Søk opp hytta du vil booke på nettsiden vår eller fra UT.no

2.  Klikk Bestill overnatting.

3.  Velg ankomst- og avreisedato og hytte og trykk søk.

4. Om du får opp følgende tekst: Ikke tilgjengelig i valgt periode. Se tilgjengelighetså betyr det at enheten du har valgt ikke er ledig. Klikk på knappen Vis tilgjengelighet  så får du opp en tilgjengelighetskalender. Mørkegrønne datoer er er ledige datoer.

5. Velg riktig pris.

6. Klikk Book nå eller Legg til i bestillingen for bestilling av flere enheter om gangen.

7. Skriv inn medlemsnummeret til hver enkelt du booker for i notatfeltet.

8. Fyll inn e-post eller telefonnummer, skriv inn bekreftelseskoden som du mottar på mail eller SMS og klikk Gå til betaling.

9. Sjekk at personopplysningene er riktig.

10. Les og godkjenn vilkårene og betal (gjennom NETS)

11. Ved gjennomført bestilling og betaling vil du få en bekreftelse på e-post og du er klar for tur!
    Får du ikke kvittering for bekreftet bestilling? Sjekk Søppelpost i mailboksen.

12. Skriv ut/ta skjermbilde av bekreftelsen og ta den med på turen.

13.  Merk avbestillingsreglene:
    Du avbestiller selv ved å logge deg på bookingsystemets Min side.

Jeg skal ha med hund, hva gjør jeg?

Det er tilrettelagt for hund på Ingemannhytta, Naustloftet på Guvåghytta og på begge lillehyttene på Snytindhytta og Trollfjordhytta. Du må booke og bo i samme hytte som det er tillatt med hund. Det er kun tenkt plass til en hund per anlegg.
Viktig at du som hundeeier passer på at hunden din ikke sjenerer andre gjester.

Hvordan booke flere sengeplasser i en bestilling? Ikke aktuell ved booking av hele hytta.

Under hver sengeplass (under knappen Book nå) kan du klikke på "legg til i bestilling". Da vil sengeplassen legge seg i handlekurven, men du vil kunne gå videre til neste ledige sengeplass å legge til i handlekurven. Se skjermbilde her

Hvordan kan jeg avbestille hytta eller sengeplass?

Kan jeg få refundert betalt opphold?

• Full refusjon av betalt opphold hvis avbestillingen skjer før 5 døgn før oppmøtedag.
  • Avbestilling som gjøres senere enn 5 døgn før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.
  • Du avbestiller selv via Min side i bookingssystemet. Her finner du også oversikt over dine bestillinger og personopplysninger.

Hvor er tilgjengelighetskalenderen?

Du må først velge dato og hytte og trykke søk for å få opp tilgjengelighetskalenderen. Om du da får opp følgende tekst: "Ikke tilgjengelig i valgt periode. Se tilgjengelighet"så betyr det at enheten du har valgt ikke er ledig. Klikk på knappen Vis tilgjengelighet  så får du opp en tilgjengelighetskalender. Mørkegrønne datoer er er ledige datoer.

Er det dyrere å bestille på forhånd?

Nei, prisen er den samme. På grunn av koronapandemien er det kun mulig å bestille og betale på forhånd.

Når er det utsjekk?

Hytta må være vasket og ryddet før klokken 12.
Husk å holde fellesrom ryddig om du har booket flere døgn på samme hytte og skal ut på dagstur. Andre gjester kan komme når du er ute på tur. Om du er på ei hytte som er låst, må du låse når du går på dagstur.

Les artikkelen Snart kan du booke hytteseng hos turlaget i Bladet Vesterålen!