Julehilsen fra styreleder Trond

Høst på Turlagsstua
Høst på Turlagsstua Foto: Leif Hansen

Kjære turlagsvenn! For et år!

Jeg hadde en mistanke på nyåret at dette kunne bli et travelt år. Med fersk beslutning i januar om å gå i gang med begge byggetrinn på Turlagsstua, var mistanken berettiget. Håpet var sjølsagt at jeg kom meg unna med det administrative planleggingsarbeidet som prosjektering, bestillinger og finansiering, samt noen helger i arbeidsklær.

Men det endte med å gå i arbeidslomp fra medio mai til medio august. Nær alle helger og kvelder. Heldigvis var jeg ikke alene. Et femti talls personer bidro i bygginga med Sunniva og Karl Erik Birkeland i spissen, og på kun tre måneder klarte vi sammen å gjøre prosjektet ferdig. Og hvilket prosjekt! To bygg på til sammen 6 millioner kroner. Hvor mange dugnadstimer som ble lagt ned vet ingen. Men vi vet at verdien på alt dugnadsarbeid som er lagt ned på Arena Turlagsstua er 2 millioner kroner. Tidenes største satsing i turlagets 30-årige historie er et faktum, og anlegget ble innviet av ordfører og tatt i bruk i september.

Sjøl var både jeg og Ragna, som hadde vært med i tykt og tynt, ganske nedkjørte når det hele var over, og det var veldig godt å kunne la vårt kompetente hyttestyre ta over den videre drifta.

Om du ennå ikke har besøkt dette anlegget, så er det all grunn til å ta turen. Om så bare for å drikke kaffe i den åpne dagsturdelen!

Mye av året ble preget av koronarestriksjoner for turer og hyttebruk. Heldigvis løsnet koronaslipset litt utpå høsten og det hele så tilsynelatende normalt ut. Inntil ganske nylig hvor det ble tilnærmet full nedstenging igjen. Men dette har vi øvd på i et helt år, og skal klare å handtere! Heldigvis er hyttene ikke stengte, men reglene endres jevnlig og du må følge med på vår hjemmeside for oppdaterte råd og regler. Vi får håpe at det løsner utpå vinteren, og at turprogrammet som er under utarbeidelse kan gjennomføres!

Og avsutningsvis - takk til deg for at du følger med på hva vi holder på med, det er all grunn til å fortsette med det!
Det er dere som gjør at vi er Vesterålen Turlag!

Te løkke med jula og god tur!

Trond Løkke

Skrevet av Ragna Renna 25. desember 2021