Julehilsen fra styreleder

Foto: Trond Løkke

Dette ble et rart år.

Dette ble i sannhet et rart år for noen og enhver. I november i fjor ble styret i turlaget rammet og jeg tatt av snøskred ved Trollfjordhytta. Historia er kjent for de fleste, dette var skikkelig alvor. Og det preget resten av vinteren for turlaget. Dels innførte vi krav om sikkerhetsutstyr på langt enklere turer enn tidligere, for eksempel helgetur til Snytindhytta. Og det ble for egen, og for så vidt for også andres del, ikke like artig med vinter og snø som tidligere. Men jeg er i ferd med å ta fjellet og skigleden tilbake. Den gleden og helsegevinsten er alt for viktig til også å skulle bli rammet.

Så i det snøfokket så vidt var begynt å legge seg, kom en annen uventet gjest på besøk, korona. Hyttene måtte stenges og fellesturer avlyses på ubestemt tid. Heldigvis klarte vi å få på plass et smittevernregime rundt 1. juni så hyttene kunne åpnes og turer arrangeres. Både hyttegjester og turdeltakere har satt stor pris på de frivillige i Vesterålen Turlag som tok jobben med å klargjøre hyttene, og turledere som klarte å gjennomføre svært mange av de programfestede turene. Jeg ønsker derfor å rette en spesiell takk til de som har tatt et ekstra tak i sommer og høst for at vi kunne ha et tilbud til både medlemmer og andre. Og det uten at det er registrert smitte på våre tilbud og aktiviteter, eller i DNT-Norge for øvrig.

Men vi har ikke fått korona ut døra riktig ennå. Dessverre er det mye som tyder på at vi må ta høyde for at minst neste halvår blir ganske så unormal. Vi har nå akkurat innført booking av hele hytter, slik at grupper og kohorter kan oppholde seg alene på en hytte uten å få besøk av andre. Hvor lenge denne ordningen vil måtte vare, vet vi ikke ennå.

Forhåpentligvis har vi smitten under såpass kontroll at vi kan gå på turer med venner når sola kommer tilbake på nyåret. Men vi må ganske sikkert leve med et smittevernregime på fellesturer også det neste halvåret.

Men Vesterålen Turlag holder fortet! Vi planlegger å gå i gang med storprosjektet Arena Turlagsstua i 2021 til 7 millioner kroner. I skrivende stund er vi i full gang med renoveringa av dammen ved hytta, og i mai blir det fundamentering av nybygg. Dette prosjektet er verdt å følge i det videre, både som tilskuer og bidragsyter!

Mens vi venter på at koronaen skal gi litt slipp på taket den har, er det bare å ønske oss alle til lykke med avslutninga på dette året. Og med håp om at det nye året vil gi mange flotte opplevelser ute! Det melder oppholdsvær i romjula, og 30. desember er det fullmåne. Kanskje du skulle innvilge deg og dine en romjulsgave allerede nå, booke en av hyttene og dra på mørketidstur med fjellsko og brodder?

God jul og God tur!

Trond Løkke