Vesterålen Turlag endrer booking av hyttene

Vesterålen har endret bookingordningen slik at du kan planlegge mørketidsturer til hyttene våre allerede nå. Her fra Lillehytta på Snytindhytta.
Vesterålen har endret bookingordningen slik at du kan planlegge mørketidsturer til hyttene våre allerede nå. Her fra Lillehytta på Snytindhytta. Foto: Trond Løkke

Som følge av nasjonale smittevernråd, endrer nå Vesterålen Turlag booking av hytter fra sengebooking til booking av hele hytter.

Det siste halve året har alle gjester måttet booke seng på forhånd, og det har kun vært et begrenset antall senger tilgjengelig på turlagets hytter. Men for å ivareta nye nasjonale smittevernråd, er det fra og med i dag kun mulig å booke hele hytter denne vintersesongen. På den måten har gjester enda bedre kontroll på hvem de omgås ved besøk på våre hytter, opplyser styreleder Trond Løkke. Hovedhytter og sikringshytter leies ut hver for seg, og eksklusivt for den eller de som booker hytta. Vi håper denne eksklusiviteten gjør det enda mer interessant å dra på en av hyttene våre, og den som booker bestemmer sjøl hvem som skal være med i gruppa, forteller Løkke.

De nasjonale og eventuelt regionale rådene vil avgjøre hvor mange det er aktuelt å ta med seg, og således må den som booker hytta avgjøre om det er greit å ta med seg nære eller fjerne venner ut fra de til enhver tid gjeldende smittevernrådene. Slik man må gjøre om man samles i eget hjem, fortsetter Løkke. Dessverre er badstuene ennå stengte for å unngå smitte mellom grupper som bor på hver sine hytter. Erfaringer fra et par foreninger som har hatt eksklusiv hytteutleie i hele år tilsier at dette har vært populært og verdsatt av de besøkende. Det har vært arbeidssomt å legge til rette for godt smittevern på hyttene og klargjøre bookingordningen, men vi håper at dette grepet gjør det mer interessant å besøke våre hytter i vinter, avslutter Trond Løkke.   

Vi holder på med oppdatering av innhold på nettsider og UT.no om den nye ordningen. Noe informasjon som ligger der vil derfor være utdatert, så vær oppmerksom på dette. 

Skrevet av Christian Bakken 10. desember 2020