Hurra for Sølvi

Foto: Knut Nyborg

Sølvi Mathisen, Stokmarknes, fyller 60 år den 13. november.

Denne pionéren i Vesterålen Turlag var altså 28 år da hun sammen med ektemann Asbjørn ledet sin første fellestur i det nystiftede laget. Det var en skitur over tre dager i grensefjellene innenfor Narvik våren 1989.

Det manglet ikke utfordringer denne pinsehelga for 31 år siden, men Sølvi gjorde fjellturen til et godt minne for mange deltakere. Det er den samme Sølvi vi feirer i dag, jenta med det gode smilet, den gode turvennen, hun som alltid er beredt, som har omsorg for oss alle, er ansvarsfull og grundig. Og med et usvikelig humør.

Man kan lure på hvordan Vesterålen Turlag klarer å arrangere bortimot 120 turer og andre tilstelninger hvert eneste år – bare basert på dugnad. Med Sølvi på laget behøver vi ikke å lure. Hun samler trådene og holder styr på hundrevis av hjelpere som hver yter sin skjerv for fellesskapet. Og gjennom sin innsats og inkluderende væremåte har hun en egen evne til å få fram det beste i alle oss andre.

Men tro ikke at hun kviler på sine laurbær, og bare setter turprogrammet på reprise. Neida, hun driver fram nye tilbud for barn, ungdom og seniorer. Og så den årlige 10-toppersturen! Utenkelig uten Sølvi.

Jubilanten får alt til å virke så lett. Slik blir det gjerne når man er godt forberedt og er innstilt på å dele. Vi ser det ikke bare i turlaget, men også i gode venners lag, og i arbeidet hennes som lærer i videregående skole. Og sikkert aller mest i den nærmeste familie.

Vi unner Sølvi noen rolige stunder innimellom. Kanskje med strikketøyet i godstolen på Haugsnes i Bø, der familien har fritidsbolig og tilfluktssted i helger og ferier.

Pandemien har stukket kjepper i hjulene for turlagets feiring av 60-årsjubilanten. Men vi har en plan B.

Gratulerer med dagen, Sølvi!

Vesterålen Turlag/Willy Vestå

Foto: Ann-Britt Bastesen

Skrevet av Ragna Renna 15. november 2020