Vi er i mål med millionen

Fra venstre Willy Vestå, Sunniva Birkeland, Sølvi Mathisen, Trond Løkke, Berit Hansen og Ragna Renna. Foto: Karl Erik Birkeland

Takket være turglade og fotogene vesterålinger har det på tretti dager kommet inn 1 million kroner til Turlagsstua i Sortlandsmarka.

For en måned siden monterte Vesterålen Turlag og SpareBank 1 Nord-Norge ei fotoramme utenfor Turlagsstua. Samtidig oppfordret de turgåere til å bruke ramma når de fotograferte seg selv eller et annet motiv, og slik bidra med 1.000 kroner for hvert bilde til utviklingen av turmålet i Sortlandsmarka.

I helga ble bilde nummer 800 merket #turlagsstua og #samfunnsløftet postet på Instagram. Med det har vesterålingene fotografert inn 1 million kroner til Vesterålen Turlag. Til alle som mener regnestykket ikke går opp, forsikrer sparebanken om at de fortsatt kan regne og at de ikke er for snille for tidlig:

– Før Halloween lovet vi nemlig 10.000 kroner for hvert bilde av kostymekledte turgåere i fotoramma. Vi fikk så mange bilder den lørdagen at vi allerede har nådd målet om 1 million kroner, sier banksjef Bernt Ola Nilsen i SpareBank 1 Nord-Norge.

Fest om ei stund

Banksjefen mener foto- og turglade vesterålinger fortjener mer enn penger for innsatsen den siste måneden.

– Akkurat nå er det ingen god idé å invitere til fest på Turlagsstua, men vi lover å komme tilbake til saken når vi kan gi hverandre en god klem og takke for innsatsen, sier Nilsen.

Skal utvikle Turlagsstua

Vesterålen Turlag har store planer for Turlagsstua i Sortlandsmarka. Det populære turmålet skal blant annet få flere sengeplasser og nytt inngangsparti. I tillegg kommer et eget bygg med lager, tilsynskvarter, dagsturdel - og kanskje badstue. Den gamle vannverksdammen fra 1917 planlegges renovert allerede i høst. Vannspeilet i tjernet ved hytta blir da hevet slik at anlegget blir mer attraktivt for vannaktivitet på sommeren og for eksempel skøyter tidlig på vinteren.

– Dette er de viktigste delene av et større prosjekt som vi kaller «Arena Turlagsstua», der vi utvikler Turlagsstua til en bærekraftig møteplass for byens og regionens befolkning, sier turlagets leder Trond Løkke.

Vesterålen Turlag og SpareBank 1 Nord-Norge hadde gitt vesterålingene 100 dager på å knipse inn millionen. Målstreken er altså passert på imponerende tid; etter 30 dager. Og bildene finner du på Instagram under emneknaggene #turlagsstua og #samfunnsløftet

Fest om ei stund

Skal utvikle Turlagsstua