Vesterålen Turlags hytter åpner opp

Det er snørekord i fjellet og trolig gode skiforhold i flere uker. Skavlen bak uthuset på Snytindhytta var nær fire meter høy så sent som 17. mai! Foto: Trond Løkke

Fra og med i dag kan du begynne å booke plass på turlagets hytter, og i løpet av de neste dagene vil alle turlagets hytter være mulig å benytte igjen!

DNT har i samarbeid med myndighetene laget egen smitteverninstruks som gjør det mulig å bruke hyttene i begrenset utstrekning. Den største forskjellen fra tidligere, er at alle må forhåndsbooke plass via turlagets nettsider. Dagsbesøk og «Drop-in» overnatting er ikke tillat for å kunne kontrollere antall besøkende. I tillegg er det bare mulig å booke et begrenset antall senger for at besøkende skal kunne overholde 1-metersregelen på soverom og i oppholdsrom. For Vesterålen Turlags hytter betyr det følgende «koronakapasitet» på hytteanleggene inntil videre (normalt antall sengeplasser utenom ekstra madrasser i parentes): Guvåghytta 11 (19), Snytindhytta 12 (22), Trollfjordhytta 12 (20), Turlagsstua 8 (16). For Ingemannhytta vil det kun være mulig å booke hele hytta til fast pris, og det passer derfor utmerket å legge familieturer dit.

Det tar imidlertid litt tid å få satt hyttene i stand med forsyninger av antibac, klorin, oppslag og annen klargjøring, men på nettet kan du finne ledige senger for de ulike hyttene fra følgende datoer: Snytindhytta – booking åpnet allerede, Guvåghytta – fra Kristi himmelfartsdag torsdag 21. mai, Ingemannhytta – fra lørdag 23. mai, Trollfjordhytta – fra søndag 24. mai og Turlagsstua – fra fredag 29. mai.

Snytindhytta er allerede åpnet for booking og besøk, og ikke siden hytta ble bygget i 1993 har det vært like mye snø i fjellet. Og hvert fall ikke på selveste nasjonaldagen! Foto: Trond Løkke

Skrevet av Christian Bakken 20. mai 2020