Vesterålen Turlags hytter åpner opp

Det er snørekord i fjellet og trolig gode skiforhold i flere uker. Skavlen bak uthuset på Snytindhytta var nær fire meter høy så sent som 17. mai! Foto: Trond Løkke

- All overnatting må forhåndsbestilles på nett. Booking-bekreftelse må medbringes på turen.

- Det er ikke tillatt med dagsbesøk.

- Alle gjester må ha med ren lakenpose og eget rent putevar, eller rent sengtøy.

- Sjekklister og oppslag for hygiene og renhold på hyttene må følges nøye.

- Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokoll ved ankomst.

- Ta med rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.

- Oppdater deg på de siste anbefalingen fra FHI og følg disse før du drar på tur.

- Om du har symptomer på COVID19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.

3.6.2020

Som kjent er det innført krav om at alle som bruker DNT-hytter i hele Norge må booke sitt hyttebesøk. Dette er et rett og slett et krav for å kunne åpne hyttene, og innført for å sikre at èn-metersreglen kan overholdes blant gjestene. I tillegg er det helt vesentlig å ha kontroll på hvem som er på hyttene, slik at man ved eventuelt smitteutbrudd kan spore smitte og kontakte alle som har brukt hyttene våre. For best mulig sikre oss at absolutt alle besøkende benytter bookingordningen, har Vesterålen Turlags styre innført et koronagebyr på kr 1000,- for hver gjest som bruker hyttene våre uten å ha booket seng. Dette er ikke et nytt forretningsområde, men innført ene og alene for at gjestene som har booket plass, får et forutsigbart,  trygt og godt opphold på hyttene våre.

20.5.2020

DNT har i samarbeid med myndighetene laget egen smitteverninstruks som gjør det mulig å bruke hyttene i begrenset utstrekning. Den største forskjellen fra tidligere, er at alle må forhåndsbooke plass via turlagets nettsider. Dagsbesøk og «Drop-in» overnatting er ikke tillat for å kunne kontrollere antall besøkende. I tillegg er det bare mulig å booke et begrenset antall senger for at besøkende skal kunne overholde 1-metersregelen på soverom og i oppholdsrom. For Vesterålen Turlags hytter betyr det følgende «koronakapasitet» på hytteanleggene inntil videre (normalt antall sengeplasser utenom ekstra madrasser i parentes): Guvåghytta 11 (19), Snytindhytta 12 (22), Trollfjordhytta 12 (20), Turlagsstua 8 (16). For Ingemannhytta vil det kun være mulig å booke hele hytta til fast pris, og det passer derfor utmerket å legge familieturer dit.

Det tar imidlertid litt tid å få satt hyttene i stand med forsyninger av antibac, klorin, oppslag og annen klargjøring, men på nettet kan du finne ledige senger for de ulike hyttene fra følgende datoer: Snytindhytta – booking åpnet allerede, Guvåghytta – fra Kristi himmelfartsdag torsdag 21. mai, Ingemannhytta – fra lørdag 23. mai, Trollfjordhytta – fra søndag 24. mai og Turlagsstua – fra fredag 29. mai.

Snytindhytta er allerede åpnet for booking og besøk, og ikke siden hytta ble bygget i 1993 har det vært like mye snø i fjellet. Og hvert fall ikke på selveste nasjonaldagen! Foto: Trond Løkke

Skrevet av Christian Bakken 20. mai 2020