Til deg som er turdeltaker

Ved Trollfjordhytta i Vesterålen, juni 2019.
Ved Trollfjordhytta i Vesterålen, juni 2019. Foto: Andre Marton Pedersen,

Nå er vi endelig i gang med fellesturer igjen. DNT har i samråd med helsemyndighetene utarbeidet retningslinjer om smittevern for gjennomføring av fellesturer og som vi i Vesterålen også følger.

Det er både turleder og de som deltar på tur som har ansvar for at de følges. Dersom turdeltakere ikke følger retningslinjene kan turleder be dem om å forlate turgruppa.
Retningslinjene blir oppdatert dersom de nasjonale rådene endres. Her er retningslinjer som gjelder nå:

  • Alle som skal delta på fellesturer må være friske og ha god allmenntilstand. Føler du deg slapp, har luftveisplager eller forkjølelsessymptomer må du holde deg hjemme.
  • På de fleste turer er det påmelding i forkant av tur.  Påmeldingsinformasjon for hver enkelt tur finner du på nettsiden vår. På alle turer vil alle deltagere bli registrert med navn og telefonnummer slik at eventuell smittesporing er mulig. Føring av deltagerliste er turlederens ansvar.
  • Turen skal gjennomføres på en varsom måte for å unngå skader og for å unngå situasjoner som potensielt kan føre til behov for hjelp fra helse- eller beredskapsressurser. 
  • Unngå håndhilsing, klemming og all annen form for fysisk kontakt mellom deltagere og turledere.
  • Underveis på tur og i pauser gjelder avstandsregelen på en meter dersom man ikke er i samme husstand. 
  • Utstyr skal ikke deles. Alle må ha med seg det de trenger for turen, enten det gjelder turutstyr, mat eller drikke. Det tilberedes ikke felles måltider.
  • Samkjøring organiseres ikke av turlaget. Det anbefales at kun personer fra samme husstand kjører sammen. 

Skrevet av Christian Bakken 13. mai 2020