Grøss på Turlagsstua

DNT Ung Vesterålen dekorerte med passende lanterner for kvelden.
DNT Ung Vesterålen dekorerte med passende lanterner for kvelden. Foto: Håvard Risvaag

Dagen etter halloween var det tid for gyselige grøss på Turlagsstua i Sortlandsmarka. Vesterålen filmklubb viste skrekkfilm i samarbeid med DNT Ung.

– Sortlandsmarka var dekket av et godt lag nysnø, og på stien opp fra skibua hadde DNT Ung pyntet med stemningsskapende lanterner med jevne mellomrom, rapporterer filmklubbens Håvard Risvaag.

Det sto utskårne gresskar på trappa, og i stua var det fyr i ovnen og ommøblert til kinosal. DNT Ung ordnet nypoppet popcorn til alle frammøtte. Det var flest ungdom der, men også en del voksne som syntes at skrekkfilm på Turlagsstua var en fin måte å tilbringe fredagskvelden på. Totalt var det 22 gjester.

Filmen var den norske «Fritt vilt» fra 2006. Den handler passende nok om snowboard-ungdom som blir værfaste på et øde høyfjellshotell midtvinters og en skummel morder som jakter på dem. – På turlagsstua var det heldigvis ingen mordere, men en gjeng på sju ungdommer overnattet og koste seg både før, under og etter filmen, forteller Håvard. Og neste morgen var det ingen som oppga å ha hatt mareritt, forsikrer han.

Skrevet av Christian Bakken 7. november 2019