Oppdatering om skredulykka ved Trollfjordhytta

Foto: Picasa, Trond Løkke

Lokale og nasjonale media vil komme med intervjuer og oppdatert informasjon om skredulykka torsdag 14. november fra kl. 20:55. 

Presseinfo 6. november

Styreleder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke, ble utskrevet fra sykehuset tirsdag 5. november. 

- Trond er fysisk i god form og har kommet imponerende raskt til hektene fysisk. Med tanke på at han lå nesten 1,5 time under snøen og ble fraktet ut med en såpass lav kroppstemperatur er vi svært glade for dette utfallet, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening. 

- Psykisk er dette svært krevende for han og alle involverte i ulykken. De har behov for ro i dagene som kommer. Alle får tilbud om helsehjelp for å takle situasjonen de har vært igjennom, sier Dag Terje Klarp Solvang. 

Turfølget på ni personer var på Trollfjordhytta i anledning en styresamling i Vesterålen Turlag. Området skredet ble utløst i er ikke spesielt bratt, og turfølget vurderte det til å ikke være skredfare i traseen de valgte. Trond Løkke gikk noen meter foran de andre, og var den som ble tatt av flakskredet. Skredet hadde heldigvis ikke særlig stor fart og Trond antas å ha blitt fraktet med skredet kun 4-5 meter før snøen pakket seg over han. Trond mistet bevisstheten i løpet av kort tid og husker ikke detaljer før han var ombord i redningshelikopteret. 

Kartlegging av fullstendig hendelsesforløp har startet, inkludert vurderingene før og under turen. Dette gjøres i tett samarbeid med alle involverte. Både Vesterålen Turlag og DNT er opptatt av å lære av ulykken. 

- De berørte vil stille opp for media for å opplyse saken ytterligere når de er klare for det, men de har alle fortsatt behov for ro og vi ber om at all kontakt går til DNT sentralt for ytterligere spørsmål, sier Dag Terje Klarp Solvang.

Spørsmål rettes til DNTs pressetelefon på 48450526.


Presseinfo 3. november

Det var et av medlemmene i styret i Vesterålen Turlag som ble tatt i skredet søndag 3. november.​​​​​​​

Turfølget på ‪rundt 9‬ personer var på Trollfjordhytta i anledning en styresamling i Vesterålen Turlag. Personen som ble tatt av skredetble etter hvert funnet av redningsmannskaper og fraktet ut. UNN melder han er stabil og ikke livstruende skadet. 

Se informasjon fra DNT

Skrevet av Christian Bakken 14. november 2019