Vesterålskalenderen 2020

Forsidebildet er fra Bø. Utsyn fra Spjelkvågen mot Åsandfjorden og Nykan.
Forsidebildet er fra Bø. Utsyn fra Spjelkvågen mot Åsandfjorden og Nykan. Foto: Kristin Green Nicolaysen

Vesterålskalenderen 2020 er klar, og forsida prydes denne gangen av et bilde fra Bø. Kristin Green Nicolaysen er fotografen bak blinkskuddet fra Spjelkvågen – på kyststien i Bø. Forsida røper også at prisen på kalenderen er blitt høyere, og det skyldes ganske enkelt at skattemyndighetene har skrudd moms-skruen kraftig til.
Turlagets bilde- og Facebook-redaktør Kristin gleder oss stadig med fine turbilder på nettet, og denne gangen slår hun til egenhendig med forsida i Vesterålskalenderen.

Femti fotografer
– Neste års kalender blir vår 28. kalender-utgivelse, og den ivaretar det beste i kalender-tradisjonen. Over 50 fotografer har levert til sammen mer enn 200 foto-bidrag, og de 13 bildene som er valgt ut til kalenderen holder gjennomgående meget høyt nivå, lover prosjektleder Willy Vestå.
Gjennom Vesterålskalenderen når turlaget tusenvis av vesterålinger – hele året. Salget holder seg stabilt på mellom 3.000 og 4.000 eksemplarer årlig, og kalenderens bilder speiler hele distriktet.

Mer moms
Nytt av året er at Skattedirektoratet har vedtatt å stramme til moms-regimet overfor Vesterålen Turlag. Dette betyr at et fullstendig dugnadsbasert non profit-produkt nå skal skyfle inn enda mer penger til AS Norge. Dermed har turlaget måttet øke stykkprisen fra 100 til 120 kroner for å få regnskapet til å gå opp.
Willy Vestå oppfordrer alle vesterålske amatørfotografer til å tenke kalender når de tar bilder ute i naturen. – Og husk at det nytter ikke å komme med bilder som står på høykant! understreker han.

Her selges kalenderen:

HADSEL
Stokmarknes Aktietrykkeri
Corner Sport, Stokmarknes
Arena Sport, Melbu

SORTLAND
Notabene Skibsgården
Norli Sortland Storsenter
Sport 1 Sortland
Visit Vesterålen

ANDØY
Andøy Bok & Papirhandel, Andenes