Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Vesterålskalenderen 2020

Forsidebildet er fra Bø. Utsyn fra Spjelkvågen mot Åsandfjorden og Nykan.
Forsidebildet er fra Bø. Utsyn fra Spjelkvågen mot Åsandfjorden og Nykan. Foto: Kristin Green Nicolaysen

Var du ikke av de heldige som fikk kalenderen til jul? Vesterålskalenderen 2020 er fortsatt i salg, og forsida prydes denne gangen av et bilde fra Bø. Kristin Green Nicolaysen er fotografen bak blinkskuddet fra Spjelkvågen – på kyststien i Bø.

Forsida røper også at prisen på kalenderen er blitt høyere, og det skyldes ganske enkelt at skattemyndighetene har skrudd moms-skruen kraftig til.

Turlagets bilde- og Facebook-redaktør Kristin gleder oss stadig med fine turbilder på nettet, og denne gangen slår hun til egenhendig med forsida i Vesterålskalenderen.

Femti fotografer
– Neste års kalender blir vår 28. kalender-utgivelse, og den ivaretar det beste i kalender-tradisjonen. Over 50 fotografer har levert til sammen mer enn 200 foto-bidrag, og de 13 bildene som er valgt ut til kalenderen holder gjennomgående meget høyt nivå, lover prosjektleder Willy Vestå.
Gjennom Vesterålskalenderen når turlaget tusenvis av vesterålinger – hele året. Salget holder seg stabilt på mellom 3.000 og 4.000 eksemplarer årlig, og kalenderens bilder speiler hele distriktet.

Mer moms
Nytt av året er at Skattedirektoratet har vedtatt å stramme til moms-regimet overfor Vesterålen Turlag. Dette betyr at et fullstendig dugnadsbasert non profit-produkt nå skal skyfle inn enda mer penger til AS Norge. Dermed har turlaget måttet øke stykkprisen fra 100 til 120 kroner for å få regnskapet til å gå opp.
Willy Vestå oppfordrer alle vesterålske amatørfotografer til å tenke kalender når de tar bilder ute i naturen. – Og husk at det nytter ikke å komme med bilder som står på høykant! understreker han.

Her selges kalenderen:

HADSEL
Stokmarknes Aktietrykkeri
Corner Sport, Stokmarknes
Arena Sport, Melbu

SORTLAND
Norli Sortland Storsenter
Sport 1 Sortland
Visit Vesterålen

ANDØY
Andøy Bok & Papirhandel, Andenes

ØKSNES