Nymerket og kloppet løype fra Austpollen til Trollfjordhytta

To små bruer ble også laget. Fra venstre Torbjørn Høve, Tor Kolstad, Ulrik Reinholdtsen og Jan Paulsen Foto: Trond Løkke

Tidligere i august ble ruta fra Austpollen til Trollfjordhytta ryddet og merket, og sist fredag ble ca 350 meter myr i Austpolldalen klopplagt. Dermed er en ny og veldig flott adkomstrute til Trollfjordhytta klar til bruk.

Løypa starter på sørsiden av elva i Austpollen, der det er så nærdypt at båter kan gå rett inn i berget og landsette folk. Fra sjøen til hytta er det 4,5 km, beregn rundt 3 timer på turen da man må opp i 500 meter over havet på det høyeste, før man går ned til hytta som ligger på ca 400 moh..

Det er området midt mellom øvre og nedre vatn i Austpolldalen som var vått og som ble klopplagt sist helg. 10 personer deltok på kombinert dugnad for ved, vinterforsyninger, rundvask og klopplegging, og med hjelp av helikopter kom 200 sekker ved til hytta og 3,5 tonn med klopper der de skulle legges.  Så nå er det bare å alliere seg med noen som har båt og planlegge høsttur til Trollfjordhytta.