Mer strøm til Snytindhytta!

Vesterålen Turlags leder Trond Løkke sto sjøl for installasjonen av det nye solcellepanelet på Snytindhytta.
Vesterålen Turlags leder Trond Løkke sto sjøl for installasjonen av det nye solcellepanelet på Snytindhytta. Foto: Ragna Renna

De siste månedene er strømforsyninga på Snytindhytta fornyet og styrket.

Sist helg ble et nytt 300 W solcellepanel fraktet på pulk til hytta i Blokkenfjellan, og etter noen timers arbeid var nyvinninga i drift, forteller Vesterålen Turlags leder Trond Løkke.

Strøm-anlegget fra 2006 er utviklet i flere trinn, med blant annet vindmølle fra 2012. I januar i år måtte batteribanken byttes, og kapasiteten er nå økt fra 400 Ah til 500 Ah.

– Solcellepanelet på 100 x 200 cm var for stort å ta med i helikopter, og da ble løsningen rett og slett pulk. Eller rettere sagt to pulker koblet i bredd, forteller Løkke, som sjøl dro pulkene til fjells.

Flaskehalsen for strømforsyninga på Snytindhytta er i perioden november, desember og januar hvor sola er borte. Det nye, store panelet tar vare på det lille lyset som kommer i perioden før og etter mørketida. Sammen med vindmølla gir det nok strøm til lys, avtrekksvifte, radiolytting og lading av mobiltelefoner.

Elektrisk lys på turlagets hytter er et viktig tiltak for å øke brannsikkerheten.

Trond dro solcellepanelet på to sammenkoblede pulker. Her er målet i sikte.
Trond dro solcellepanelet på to sammenkoblede pulker. Her er målet i sikte. Foto: Ragna Renna