Venteliste på tur til Gaukværøya  29. juli

Utsikt fra øya
Utsikt fra øya Foto: Ola Olaisen

Øyas historie, vandringen på ei lita øy i det store havet og en engasjert turleder gir deg en dag du ikke vil glemme!

Kjentmann og båteier Ola Olaisen tar med påmeldte deltakere til Gaukværøya i sin sertifiserte fiskebår fra Vinjesjøen.

Øya var Vesterålens økonomiske sentrum på 1500-tallet og et livskraftig lokalsamfunn så seint som under siste krig. I dag er det bare tufter tilbake.

Fotturen med kjentmann starter lengst nord i Været. Vi vil få se tuftene til hovedgården, kapelltuften og mange flere ruiner etter de byggverkene som gav bygda både posthus og radiostasjon. Så går turen langs den gamle skoleveien, en helt spesiell skolevei og i dag en helt ufattelig historie, tanken på at det har gått små unger langs denne veien både vinter og vår er vanskelig å forstå.

Hele turlagsturen er beregnet å ta fem timer inkludert båtturen til og fra øya.

Godt fottøy og varme klær er viktig. Ha med mat og drikke.

Priser:

voksen og senior medlem: kr 300,-