Ut på tur med Lars Monsen

I sommer inviterer NRK hele Norge til å bli med på fjelltur - minutt for minutt i fire uker. Lars Monsen er tur- og programleder, og han kommer også til Vesterålen!

Foto: Kristin Green Nicolaysen

Det blir turopplevelser og folkefest når Lars Monsen kommer på besøk til Vesterålen 25. til 29. juli!

Vi venter storinnrykk av turglade vandrere fra hele landet, og Vesterålen Turlag er nå i full gang med planlegging av arrangementet. I tillegg til at NRK skal følge vandringene minutt for minutt, har tv-kanalen lagt årets Sommeråpent-sendinger til basene for turene. I Vesterålen blir dette i Nyksund i Øksnes og Friluftsgalleriet ved Vinjesjøen i Bø. Da blir det direktesendt kveldsprogram fra Vesterålen hele fem dager på rad. Det kommer til å bli en fantastisk mulighet til å vise fram vår vakre kystnatur.

Det hele starter onsdag 25. juli i Nyksund, med to-dagers vandring på den storslåtte Dronningruta. Teltleir etter første dag blir på Stø, og etter dag to blir teltleiren i Nyksund. Vi ser fram til at Lars Monsen underveis lærer oss nyttige tips om det enkle friluftsliv og forteller om sine turerfaringer. Med seg på laget får han lokale kjentmenn som kan fortelle de gode historiene om nærmiljøet og det vi ser underveis.

I Bø legges det opp til to forskjellige fjellturer. Det starter fredag 27. juli på Trinetun ved Haugsnes, med tur til Breitind (598) og vandring over fjellet ned til Guvåghytta. Der blir det teltleir med masse aktiviteter for hele familien utover kvelden. Også her får vi besøk av en kjentmann som vil fortelle oss historien om Oksneset, hvor Guvåghytta står. Neste dag forflytter vi oss til Fjærvoll og går via Fjærvollfjellet opp til Lynghaugtinden (504). Denne dagen skal vi campe på Spikarheia, midt oppå fjellet. Dersom værgudene slår til, kan vi love deltakerne en spektakulær opplevelse med midnattsol rett imot oss! Siste dags vandring går over Spikarheia til Vetten (467), forbi Losjehytta og ender opp ved Bøhallen.

Samtlige turer er beregnet til 5-timers vandringer, fra klokken 11 til 16 hver dag. Alle som vil kan delta enten på hele eller deler av ruten. Det trengs ikke påmelding til selve vandringene og det er gratis å være med. Du må selv ordne med transport til og fra rutas start- og stoppsted.

Ta med en venn på tur

NRK jobber sammen med DNT om prosjektet. – DNT og tur-Norge fyller 150 år i 2018. En bedre markering enn å invitere hele Norge til å oppleve det fantastiske som ligger i vår natur, sammen med NRK, kan vi ikke få. Vi håper alle som er glade i friluftsliv vil invitere med seg venner og kjente, naboer og kolleger og gå en etappe eller flere, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Kilde: DNT