Skitur i Forfjorddalen

Fellestur

Dato
8. april 2018 kl. 10:30 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Skitur, Forfjorden, Forfjorddalen
Arrangør
Vesterålen Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vesterålen Turlag besøker søndag «den gamle frue» i Forfjorddalen naturreservat. Turleder og kjentmann Ole Petter Bergland tar med interesserte på skitur inn i Forfjorddalen naturreservat.

Turen starter fra parkeringsplassen i bunnen av Forfjorden, på Andøy-sida av Forfjordelva. Turlederen beskriver turen som en lett tur i gode løyper og med mange stopp, for underveis blir det historier fra området og orientering om hva vi ser. På programmet står blant annet Furunakkgammen, Tretåspettens halssmykke, Bjørnliggarsteinen og Den gamle frue.

Naturreservatet ligger i grenselandet mellom Sortland og Andøy kommuner på Hinnøya, og området er vernet for å ta vare på dets spesielle myr- og skogskvaliteter. I reservatet finner vi skikkelig gammel furuskog. Alderen er anslått til 700 år, og Ole Petter sin «gamle frue» er en av dem. Gammelfurua i Forfjorddalen blir turens fremste mål.

Ta med mat, drikke og en vedpinne.

Skitur i Forfjorddalen

Vesterålen Turlag besøker søndag «den gamle frue» i Forfjorddalen naturreservat. Turleder og kjentmann Ole Petter Bergland tar med interesserte på skitur inn i Forfjorddalen naturreservat. Turen starter fra parkeringsplassen i ...

Kontaktinformasjon:

  • Ole Petter Bergland
  • Tlf. 91860003