Skitopptur på Torskmannen / Breitinden

Fellestur

Dato
17. mars kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangør
Vesterålen Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)

Kjør fra Fiskebøl mot Svolvær. Ta til høyre i krysset mot Laukvik og kjør 1,6 km til Kvitfossen kraftstasjon. Turen starter der. Kan være vanskelig med parkering hvis det er mye folk i fjellet. Kjør sammen.

 

Turen starter snilt innover myra mot fjellet en god kilometer. Etter å ha krysset Kvitfosselva blir lendet bratt, og vi skal opp godt og vel 300 høydemeter på 600 lengdemeter i gjennom ganske tett skog. Når vi kommer opp på kanten der bestemmer vi om vi skal gå på Torskmannen eller Breitinden. Førsteprioritet er Torskmannen. Fantastisk utsikt over Lofotfjellene. Maks høyde på turen er ca 700 moh. Fin kjøring fra toppen og ned til kanten der vi kom opp. Derfra og ned til elva er det bratt og mye skog. Turen egner seg ikke for folk som ikke er vant til toppturer. Egner seg ikke for fjellski. Feller er et must. Sender/mottaker, spade og søkestang er obligatorisk. Ta med klær for fjelltur og mat og drikke for en 4 timers tur.

 

Holder vi tidsskjemaet når dere 16:00 ferga fra Fiskebøl.

 

Påmelding til turleder!

 

Skitopptur på Torskmannen / Breitinden

Kjør fra Fiskebøl mot Svolvær. Ta til høyre i krysset mot Laukvik og kjør 1,6 km til Kvitfossen kraftstasjon. Turen starter der. Kan være vanskelig med parkering hvis det er ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Hugo Guttorm Svendsen