AVLYST pga. få påmeldte: Tre topper på tre dager, på Andøya

Fellestur

Fra dato
8. september 2017 kl. 15:00
Til dato
10. september 2017 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Voksne
Arrangør
Vesterålen Turlag
Dette arrangementet er over!

Turen er dessverre avlyst på grunn av få påmeldte. Turen vil bli satt opp igjen august 2018 :-)

----------------

Fredag 8. september er det oppmøte og klar for tur til Måtinden kl 1700 ved Baugtua. Ta kontakt med turlederne om du er usikker på oppmøtested, eller se på ut.no. Dette er nesten på Bleik og fra Sortland tar det ca. 2 timer å kjøre til oppmøtested.

Vi har bestilt overnatting på Marmelkroken på Bø- yttersia av Andøya se http://www.marmelkroken.no/

Priser:
Kr 1040,- pr leilighet pr natt, 4 personer pr leilighet, kr 310,- pr natt pr person (inkl ekstra oppreiing)
Kr 1500,- pr natt for hytte til 6 personer, kr 290,- pr person pr natt (inkl ekstra oppreiing)

Bindende påmelding innen 1. september (for de som skal overnatte) til Jan Paulsen tlf 90931960 eller Bent Ribe tlf 91315035

Vi låner kjøkkenet med alt utstyr og ordner maten vår selv gjennom helgen. Fredag etter turen til Måtind dekker vi til koldtbord på Marmelkroken.

Lørdag spiser vi frokost og pakker sekken, klar for å gå til Børvågtinden kl 1000. Etter fjellturen lokkelerer vi feles middag på Marmelkroken og koser oss ut i de små mørke timer.

Søndag spiser vi god frokost, pakker oss ut av Marmelkroken og setter kursen mot Gavltinden. Vi avslutter helgen på Andøy Friluftssenter http://andoy-friluftssenter.no/  med en bedre middag for de som ønsker det.

Når påmeldingene er klare vil vi sende ut fyldig informasjon om pakkeliste, turtider, og felles måltider.

Velkommen til Andøya!

Turhilsen fra Bent Ribe og Jan Paulsen

 

TURBESKRIVELSE:

Måtinden: En tur med utsikt til ”verdens ende” og mulighet for ordentlig ”magesug”. Med sine 408 moh. , er ikke Måtinden noe kjempe.  Men utsikten er en kjempe verdig.

Kjører du til Baugtua, sør for Bleik (skilt ved veien og merket sti), kan du enkelt bestige dette fjellet.  En kort, men litt bratt stigning til å begynne med, før du går over i et bølgende landskap frem mot toppen.  En flott ettermiddagstur. 2–3 timer tur/retur.

Børvågtinden: Her kan du føle litt på høydeskrekken om du vil og beskue ”byggeklosser” som bare vil forundre deg. 

Vi kjører inn i dalen midt i bygda Nøss. Stiger opp til Dalmyra (157 moh.) – før vi går nordover og stiger jevnt i meget flott tur terreng opp til 412 m på Gårdsfjellet. Her fra går vi frem til en ”rå” utsikt.  Rett ned på veien og Sandvika under oss. 3–4 timer i rolig tur tempo.

Gaveltinden: Sør-Andøyas ”Dronning”

Gaveltinden ligger helt sør på Andøya. Med sin brede flate er den godt synlig fra sør.  Særlig tiltrekker den seg toppturer for skikjørere, men den er et flott fjell for fottur også.

Turen starter ved kirka i Skjoldehamn. Her er godt merket og en følger traktorvegen opp. Den går over i en god sti. På toppen (662moh) – er det en fantastisk utsikt i alle retninger.  Sortland i sør, Alsvåg i sør vest og Risøyhamn ved enden av Risøyrenna.

Det tar ca. 1,5–2 timer opp.

 

Kontaktinformasjon: