KOM DEG UT: 10 topperstur på Søndre Langøya (Turen går 4 eller 5 september).

4. september kl. 08:00
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur
Vesterålen Turlag, Barnas Turlag Vesterålen
Dette arrangementet er over!

LØRDAG DEN 4. ELLER SØNDAG DEN 5. SEPTEMBER

Lørdag den 4. september eller på den nasjonale Kom Deg Ut-dagen, søndag den 5. september, kan du delta på Vesterålen Turlag sitt 10-TOPPERSTUR – ARRANGEMENT. Hvilken dag det blir er avhengig av været. Arrangementet vil gå den beste værdagen. Onsdag den 1. september vil du finne informasjon på nettstedet, facebook og i lokalavisen. 10-toppersturen er at arrangement der du kan velge å gå en fjelltur der du enten er innom 10 eller 5 ulike fjelltopper eller du kan følge ei turløype tilrettelagt for barnefamilier. Alle turene starter og slutter i Markmarka, på Søndre Langøya, i Hadsel kommune – opp mot fjellet ved Stokmarknes lufthavn, Skagen.

HVILKE TOPPER UTGJØR 10-TOPPERSTUREN

På bilde- og kartbladet under ser du en oversikt over begge turrutene. I år arrangeres turen i motsatt rekkefølge av tidligere. Det betyr at Skavnakktinden er første fjelltopp og Kleksura er siste.

• 10. Kleksura 285 moh
  • 9. Lauklitinden 460 moh
  • 8. Storbåtsegga 638 moh
  • 7. Småtindan 677 moh
  • 6. Kalvdalsheia 629 moh
  • 5. Kjølen 547 moh
  • 4. Litjtinden 535 moh
  • 3. Kvannkisttinden 505 moh
  • 2. Torghatten 376 moh
  • 1. Skavnakktinden 341 moh

10-toppersturen har en lengde på 18 km og etter at alle toppene er besteget har du gått ca. 1200 høydemeter. 5-toppersturen har en lengde på 11 km.

Dersom du ønsker å løpe eller gå på tid, så sørger Stokmarknes O-lag for tidtaking.

På hver fjelltopp finner du et toppskilt og ei klippetang (merketang). Du må huske på å klippe i kortet ditt som bevis på at du har vært innom fjelltoppen. På Lauklitinden, Storbåtsegga, Småtindan, Kjølen og Torghatten møter du en toppvakt. Toppvakten kan gi gode råd, vise vei og har også førstehjelpsutstyr.

5-TOPPERSTUREN

For de som synes at 10 fjelltopper er i meste laget, kan du velge en enklere løype på 5 fjelltopper. 5-toppersturen er blå løype på kartet. Ellers er start- og målsted likt for begge turene.

• 5. Kleksura 285 moh
  • 4. Lauklitinden 460 moh
  • 3. Storbåtsegga 638 moh
  • 2. Torghatten 376 moh
  • 1. Skavnakktinden 341 moh

BARNE/FAMILIETUREN

Det legges til rette med en kortere tur for barnefamilier med ulike aktiviteter underveis. Fiskecampen blir ved Dalvannet. Her legges det også til rette med natursti og ulike aktiviteter.

PARKERING

Det skiltes fra hovedveien til startstedet i Markmarka. Det er parkering like ved startstedet og du blir anvist plass ved ankomst.

START OG INNKOMST

Alle som vil delta må starte mellom klokken 0800 og 1000. Du går i det tempoet som passer deg best, men alle må være inne til klokken 1900.

GI BESKJED

Dersom du velger en annen rute ned og avbryter som turdeltaker på dette arrangementet må dette varsles på telefon 979 88 815. Gir du ikke beskjed innen klokken sju om kvelden settes det i gang søk etter deg.

PÅMELDING

Det blir påmelding like før start og en enkel deltakeravgift betales med Vipps. Kart og klippekort får du ved påmelding. Du vil bli oppfordret til å unngå kødannelse og trengsel og 1-metersregelen må holdes!

KART OG KLIPPEKORT

Ved start får hver deltaker et terrengkart, med inntegnede løyper (GPS-spor). I tillegg til kartene får du et klippekort som det skal klippes i på hver topp. På hver topp finner du et skilt merket med navnet på fjellet. På dette skiltet henger klippetangen. Ellers er løypen merket med rødmalte T-er eller røde ringer på trær.

BETJENTE TOPPER

I år satser vi på å ha toppvakt på fem av toppene. Disse vil kunne gi råd, hjelpe til om det skulle være noe eller fortelle deg hva du ser. «Vaktene» har også førstehjelpsutstyr. Mobildekningen er bra under hele turen.

VÆRFORBEHOLD

Arrangementet avvikles den beste værdagen av lørdag eller søndag. Fra onsdag den 1. september vil du på hjemmesiden finne info om hvilken dag. 10-toppersturen arrangeres ikke dersom tåke dekker fjellene. Følg derfor med på turlagets hjemmeside eller på turlagets facebookside tidlig søndag morgen om du er i tvil og frykter avlysning.

SERVERING OG PREMIERING

På grunn av smittefare vil det ikke serveres mat eller drikke. Alle må ta med godt med vann, mat og varm drikke for en dagstur. De som ønsker, kan kjøpe en egen designet T-skjorte.

KOM DEG UT: 10 topperstur på Søndre Langøya (Turen går 4 eller 5 september).

LØRDAG DEN 4. ELLER SØNDAG DEN 5. SEPTEMBER Lørdag den 4. september eller på den nasjonale Kom Deg Ut-dagen, søndag den 5. september, kan du delta på Vesterålen Turlag sitt ...

Turleder:

• Sølvi Mathisen