Historisk vandring langs kyststien i Bø.

Fellestur

Dato
6. juni kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kyststien, , Vesterålen, I
Arrangør
Vesterålen Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)

Kysthistorisk vandring langs den 9,9 km lange Kyststien i Bø.
Interessant tur som går i et vekslende terreng langs yttersiden av Straumsjøen, fra Handkleppan til Åsandsand og videre til Spjelkvågen. Stien følger langs kysten med få høydemeter, med fantastisk utsyn til storhavet hele veien. På turen vil vi passere Vikanbygd, jettegryter og fyrlyktene på Sørleia og Flaskfôret.

Det blir en kaffepause på Kjerringstranda ved den nye gapahuken. Deretter vandrer vi videre til den flotte Åsandstranda og får fortellinger om livet som «gjemmer seg» bak hustuftene på Åsand. Lett vandring på god sti videre til Spjelkvågen.

Turen starter fra parkeringsplassen på Handkleppan som er like etter Damperiet ved Straumsjøen. Totalt vil vi bruke 5-6 timer, med gode pauser og tid til fotografering. Fjellsko er nødvendig og turstaver kan være gode å ha, da stien i enkelte partier er noe ulendt. Ha med godt med mat og drikke.

Vi besøker i tilegg Husøya som ligger rett utenfor Åsand. 

Påmelding til Berit Hansen på telefon 970 19 797 
 

 

Historisk vandring langs kyststien i Bø.

Kysthistorisk vandring langs den 9,9 km lange Kyststien i Bø. Interessant tur som går i et vekslende terreng langs yttersiden av Straumsjøen, fra Handkleppan til Åsandsand og videre til Spjelkvågen. Stien ...

Kontaktinformasjon:

  • Berit Hansen og Rolf Hugo Eriksen
  • Tlf. 97019797

Turledere:

  • Rolf Hugo Eriksen
  • Berit Hansen