Kveldsfotografering på Hadseløya

Fellestur

Dato
18. september kl. 17:30
Passer spesielt for
Ungdom
Arrangør
Vesterålen Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi møtes ved campingplassen i Trolldalen klokka 1730, og tar en prat om hva vi ønsker, og litt om hva vi skal gjøre. Vi tar også en kjapp gjennomgang av kamerautstyr. Så går vi sammen oppover Hadselåsen, opp Loftskanten og opp på Trolldalsheia. Her har vi fin utsikt mot Stokmarknes, mot Sortlandssundet og mot Møysalen.

Sola går denne dagen ned ca kvart over sju, så om vi er på plass med kameraene rundt klokka sju kan vi få mange fine bilder av solnedgangen. Om vi tar oss god tid, og venter til det blir litt mørkere (kanskje en liten time etter solnedgang) kan vi være heldige og få en liten forsmak på nordlyssesongen :)

Ellers må man ha med godt med klær - det blir veldig fort kaldt når man ikke er i bevegelse. Det vil si - ha med gode isolasjonsplagg (tørr ull, dun etc.), og ta med lue/hansker selv om det ikke er veldig kaldt ute... Og selvfølgelig hodelykt (gjerne en ekstra i reserve, og eventuelt ekstra batterier). En termokopp med varm kakaoog et sitteunderlag kan også være kjekt å ha i sekken :)

Fotoutstyr som trengs:
- Digitalt speilreflekskamera - gjerne med en lyssterk vidvinkellinse. Det går også an med mer avanserte kompakte digitalkameraer, men det er vanskeligere å få til gode bilder med disse)
- Stativ (dette er man helt nødt til å ha)
- Fjernkontroll/fjernutløser (alternativt at man vet hvordan man får til forsinket utløser på kameraet, slik at bildet tas 2s eller 5s etter man har trykket ned knappen)

Man må også ha satt seg inn i bruken av kameraet, slik at man ikke står på fjellet med kalde fingre og prøver å finne ut av hvordan man skal gjøre det. Det man må ha kontroll på er:
- hvordan man monterer kameraet på stativet
- hvordan man setter på manuell fokus, og får til å fokusere på noe langt borte
- hvordan man setter kameraet i manuell modus
- hvordan man stiller inn ISO (f.eks. ISO-1600), blenderåpning (f.eks f/2.8 eller f/4.0) og lukkertid (f.eks. 1/2 s eller 5 s eller 10 s)
- hvordan man tar bilde med fjernkontrollen (eller tar et forsinket bilde)

Det å redigere bildene i ettertid må dere selv ta ansvar for.

Turen avholdes kun hvis det blir bra vær.

Kveldsfotografering på Hadseløya

Vi møtes ved campingplassen i Trolldalen klokka 1730, og tar en prat om hva vi ønsker, og litt om hva vi skal gjøre. Vi tar også en kjapp gjennomgang av ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Geir Higraff