Topptur til Klotinden

Fellestur

Dato
23. august kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjellsportgruppa
Arrangør
Vesterålen Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya, Nord-Norge (se kart)

Med Klodalen på nordsiden, og Strengelvågfjorden på sørsiden rager den 671 meter høye Klotinden. Med en fantastisk utsikt mot Gavlfjorden og Andøya i øst, øyene i Øksnes vestbygd og storhavet i vest, samt fjellrekka som strekker seg fra Myre i sør til Nyksund/Stø i nord, gjør dette en spektakulær tur.

 

Turen starter fra nordenden av anlegget over Strengelvågfjorden. Derfra går det videre gjennom relativt flatt terreng med innslag av myr, før oppstigningen starter på østsiden av Klotinden. Det er ikke stier å følge før vi kommer opp til Nella som er et utspring fra Breifjellet. Derfra følger vi saustier videre til starten på den krevende delen av turen. Derfra går det delvis sti opp til toppen på 671 moh.

 

Turen har en lengde på ca 7,5 km t/r og vil ta 4-5 timer. Terrenget er tidvis svært høydeeksponert og luftig. For å være med på denne turen må ha erfaring i å ferdes i bratt fjellterreng. Det er påkrevd med gode fjellsko/-støvler både for å krysse myrene og for å bestige toppen. Mat og drikke er nødvendig på turen. Vann finnes ikke etter halvgått tur.

 

Turen arrangeres bare dersom det er tørt i terrenget. Påmelding på nett og en begrensning på 10 deltakere.

 

Denne turen har påmelding på nett. Ved påmelding sendes det ut automatisk bekreftelse. Det er viktig at profilen din på DNT (min side) er oppdatert med rett mailadresse og mobilnummer. Dersom du ikke får bekreftelsen er du ikke påmeldt.

 

Topptur til Klotinden

Med Klodalen på nordsiden, og Strengelvågfjorden på sørsiden rager den 671 meter høye Klotinden. Med en fantastisk utsikt mot Gavlfjorden og Andøya i øst, øyene i Øksnes vestbygd og storhavet ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Bengt Stian Nilsen