Historisk vandring i kulturlandsskapet ved Hadsel kirke

Fellestur

Dato
3. juni kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Senior
Arrangør
Vesterålen Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Dette arrangementet er over!

Historiker Geir Remen skal vise vei i kulturlandskapet på Hadsel onsdag formiddag. Han har god kunnskap om vår lokalhistorie, og er sterkt engasjert i kulturminnene på Hadsel prestegård.

Vi møtes på parkeringsplassen nedenfor kirka, og turen vil starte i det praktfulle kirkerommet med interiør helt tilbake til middelalderen. Derfra går vi ned mot havet – til et utvalg av de 22 merka kulturminnene i området. Vi går forbi den eldste kirkegården, gjennom prestenes og tidligere jernalderhøvdingenes boligområde, ned en gammel hulvei til et trearma offermonument, som ligger omgitt av store og små gravhauger, og så videre til restene av skipsnaust fra jernalder og middelalder.  

Ta turen og bli med på ei vandring i gården Hadsels unike kulturlandskap, oppfordrer Vesterålen Turlag. Turen annonseres som en seniortur, men er selvsagt åpen for alle.

Historisk vandring i kulturlandsskapet ved Hadsel kirke

Historiker Geir Remen skal vise vei i kulturlandskapet på Hadsel onsdag formiddag. Han har god kunnskap om vår lokalhistorie, og er sterkt engasjert i kulturminnene på Hadsel prestegård. Vi møtes ...

Kontaktinformasjon: