Meløya rundt i Øksnes

Fellestur

Dato
30. mai kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Arrangør
Vesterålen Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)

Meløya byr på fine strender og flott, variert utsikt i alle himmelretninger underveis. Vi starter mot vest og følger flomålet mot sola hele veien rundt, ca 8 kilometer i lett terreng. Vi passerer bl.a. Andøyas høyeste punkt over fjorden i øst og vandrer derfra mot storhavets horisont i nord.

Øya har et rikt fugleliv og det er ikke sjelden kost å få nærkontakt med både ørn og oter.

Det blir et par korte raster på turen, og vel framme på Meløystranda blir det mulighet for å avslutte turen med et bad, matpakke, grilling og bålkaffe.

Herfra er det kort og enkel vei tilbake til parkeringen.

Turen går stor sett på tørr sti eller sand, men korte deler av ruten har myrlendt, vått underlag. Lette, vanntette tursko er å anbefale, men solide joggesko går også greit. Litt avhengig av vær-/snøforhold gjennom våren.

For å komme til Meløya kjører du til Alsvåg og tar av i krysset som er skiltet «Meløy». Vi Møtes på parkeringsplassen til Meløy kirkegård som er helt nederst på øya.

Påmelding på SMS til Liv Dagrunn Andreassen 900 34 624

Meløya rundt i Øksnes

Meløya byr på fine strender og flott, variert utsikt i alle himmelretninger underveis. Vi starter mot vest og følger flomålet mot sola hele veien rundt, ca 8 kilometer i lett ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Liv Andreassen