Avlyst Nordlysfotografering på Hadseløya

Fellestur

Dato
13. mars kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitet Fottur, Foto, Nordlys
Arrangør
Vesterålen Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Lær å fotografere med Geir Higraff! La nydelige natt- og nordlysbilder fra Storheia bli ditt vakreste fjellminne. Litt forkunnskaper om fotografering er nødvendig, ta med eget kamera og masse varme klær. Oppmøte ved kirkegården bak Hadselhallen kl 19. 00. Værforbehold. Påmelding og mer info på nettsiden vesteralen.dnt.no

Vi møtes ved kirkegården ovenfor Hadselhallen klokka 19, og tar en prat om hva vi ønsker, og litt om hva vi skal gjøre. Vi tar også en kjapp gjennomgang av kamerautstyr. Så går vi sammen den vanlige sommerruta opp mot Storheia. Føre / snøforhold bestemmer fottøy. Om det er hardt/isete må man ha gode brodder (kjettingbrodder) eller stegjern. Ved veldig isete føre vil turen bli avlyst. Om det er mer snø må man kanskje ha med truger. Påmeldte får beskjed noen dager i forveien om fottøy.

Ellers må man ha med godt med klær - det blir veldig fort veldig kaldt når man ikke er i bevegelse. Det vil si - ha med gode isolasjonsplagg (tørr ull, dun etc.), og gjerne jervenduk eller tilsvarende, for å ta på når man kommer opp til toppen. Varm lue, og varme hansker er et must. Og selvfølgelig hodelykt (gjerne en ekstra i reserve, og eventuelt ekstra batterier). En termokopp med varm kakao kan også være kjekt å ha i sekken :)

Fotoutstyr som trengs:
- Digitalt speilreflekskamera - gjerne med en lyssterk vidvinkellinse. Det går også an med mer avanserte kompakte digitalkameraer, men det er vanskeligere å få til gode bilder med disse)
- Stativ (dette er man helt nødt til å ha)
- Fjernkontroll/fjernutløser (alternativt at man vet hvordan man får til forsinket utløser på kameraet, slik at bildet tas 2s eller 5s etter man har trykket ned knappen)

Man må også ha satt seg inn i bruken av kameraet, slik at man ikke står på fjellet med kalde fingre og prøver å finne ut av hvordan man skal gjøre det. Det man må ha kontroll på er:
- hvordan man monterer kameraet på stativet
- hvordan man setter på manuell fokus, og får til å fokusere på noe langt borte
- hvordan man setter kameraet i manuell modus
- hvordan man stiller inn ISO (f.eks. ISO-1600), blenderåpning (f.eks f/2.8 eller f/4.0) og lukkertid (f.eks. 1/2 s eller 5 s eller 10 s)
- hvordan man tar bilde med fjernkontrollen (eller tar et forsinket bilde)

Det å redigere bildene i ettertid må dere selv ta ansvar for.

Turen avholdes kun hvis det blir bra vær...

Ta gjerne kontakt med Geir på forhånd hvis du har spørsmål rundt bruk av utstyret :) 

Nordlysfotografering på Hadseløya

Lær å fotografere med Geir Higraff! La nydelige natt- og nordlysbilder fra Storheia bli ditt vakreste fjellminne. Litt forkunnskaper om fotografering er nødvendig, ta med eget kamera og masse varme ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Geir Higraff