Bukketind i Kvæfjord

Fellestur

Dato
8. august kl. 10:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne
Arrangører
Vesterålen Turlag, Lofoten Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne turen foregår i Troms, og vi skal besøke den sørligste delen av Kvæfjorden.

Fra rundkjøringen i Gullesfjorden tar du av mot Lofoten og stopper på avkjøringa rett før første tunellen. Turen starter i lett terreng langs Nedre matvatnet og går videre sørvest igjennom dalen. Her er det ofte vått i terrenget, så husk godt fottøy! Når vi kommer opp i høyden forandrer landskapet seg til mer stein og berg når det er på tide med en lunchpause.

Videre stiger det jevnt og utsikten blir stadig bedre i flere retninger. Terrenget er fortsatt preget av berg og stein, og vi regner med slitne bein etter hvert. På toppen venter en formidabel utsikt mot Vestfjorden, Tysfjord, Sørtroms, Lofoten og Vesterålen. Retur samme trase etter en velfortjent hvil på toppen.

Dersom du blir med på turen regner vi med at du er fjellvant og har noen lange turer i beina fra før. Husk mat og drikke for en lang dag i fjellet.
 

Bukketind i Kvæfjord

Denne turen foregår i Troms, og vi skal besøke den sørligste delen av Kvæfjorden. Fra rundkjøringen i Gullesfjorden tar du av mot Lofoten og stopper på avkjøringa rett før første ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Christian Bakken
  • Per Ivar Brynjulfsen