Gaukværøya

21. juli kl. 10:00 - 15:00
Voksne, Barn, Seniorer
Fellestur, Fottur, , Gaukværøya, Voksne
Dette arrangementet er over!

Øya var Vesterålens økonomiske sentrum på 1500-tallet og et livskraftig lokalsamfunn så seint som under siste krig. I dag er det bare tufter tilbake.

Fotturen med kjentmann starter lengst nord i Været. Vi vil få se tuftene til hovedgården, kapelltuften og mange flere ruiner etter de byggverkene som gav bygda både posthus og radiostasjon. Så går turen langs den gamle skoleveien, en helt spesiell skolevei og i dag en helt ufattelig historie, tanken på at det har gått små unger langs denne veien både vinter og vår er vanskelig å forstå.

Øyas historie, vandringen på ei lita øy i det store havet og en engasjert turleder gir deg en dag du ikke vil glemme!

Hele turlagsturen er beregnet å ta fem timer inkludert båtturen til og fra øya.

Godt fottøy og varme klær er viktig. Ha med mat og drikke.

Priser:

voksen og senior medlem: kr 300,-
voksen og senior ikke-medlem: kr 400,-

barn og ungdom: kr 100,-

NB: kjøpte billetter refunderes KUN dersom turen blir avlyst!

Denne turen har påmelding på nett. Ved påmelding sendes det ut automatisk bekreftelse. Det er viktig at profilen din på DNT (min side) er oppdatert med rett mailadresse og mobilnummer. Dersom du ikke får bekreftelsen er du ikke påmeldt.

Gaukværøya

Kjentmann og båteier Ola Olaisen tar med påmeldte deltakere til Gaukværøya i sin sertifiserte fiskebåt fra Vinjesjøen. Øya var Vesterålens økonomiske sentrum på 1500-tallet og et livskraftig lokalsamfunn så seint som ...

• Ola Olaisen
  • Tlf. 971 75 097