Kongsmarka

Fellestur

Dato
25. april kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hinnøya, Kongsmarka
Arrangør
Vesterålen Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vesterålen Turlag har sin siste vårskitur til en del av fjellverdenen som skjuler seg bak de høye fjell i Raftsundet. Med utgangspunkt i Kongsmarka tar kjentmann Charles Johannessen med interesserte til en del av fjellverdenen som ligger mellom Kongsmarka og Øksfjorden. I starten er du omgitt av høye fjell, men etterhvert kan du nyte en fantastisk utsikt! Turen starter ved Trivatnet i Kongsmarka og går innover dalen til Femtevatnet.

Fra Femtevatnet har vi tre alternative ruter:

  • Rute 1 går videre innover dalen, opp mot Dalbergan og videre innover mot Blåtind
  • Rute 2 går videre innover dalen, opp Lågreinskaret og videre innover Kvanntosheia mot Kvantosfjellet
  • Rute 3 går fra Femtevannet og opp mot Svartskahollet. Videre sørover til Krokvatnet og opp mot Gaukrabban. Videre  går turen opp til Svartskarheia/Tverrelvvatnan.

Det er mange muligheter for gode veivalg, tre i tallet, så litt avhengig av rasfare, føre og vær legges ruta i retning østover eller først sør mot Raftsundet og så nordøstover. Turen er krevende. Skifeller kan være nyttig å ha med, i tillegg til ei god niste og godt med drikke. Lengden på turen er litt avhengig av vær og vind, men en fire–fem timers tur blir det nok. 

Du kan ta ferga klokken 0950 fra Melbu eller kjøre Lofast. På nordenden av Raftsundbrua tar du av og kjører veien ned Raftsundet til skiltet merket Kongsmarka. Ta av til Kongsmarka og kjør de ca. 2 km opp i bygda. Nesten ved veiens ende finnes parkering og herfra starter turen.

Påmelding til turleder

 

Kongsmarka

Vesterålen Turlag har sin siste vårskitur til en del av fjellverdenen som skjuler seg bak de høye fjell i Raftsundet. Med utgangspunkt i Kongsmarka tar kjentmann Charles Johannessen med interesserte ...

Kontaktinformasjon: