Hadseløya på tvers

Fellestur

Dato
21. juni kl. 18:00 - 23:00
Alternative datoer

19. juni 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Turkatalog2019, "Turkatalog2019"
Arrangør
Vesterålen Turlag
Turområde
Lofoten, Vesterålen og Hinnøya (se kart)
Dette arrangementet er over! Men fortvil ikke, arrangementet har alternative datoer som du kan delta på.

Bergvik–Ånnstad

Oppmøte i grustaket i Bergvika. Følg fylkesvei 881 ca. 3 km fra Hurtigrutens hus på Stokmarknes for å komme til grustaket på venstre side av veien. Vi går langs skogsvei inn i dalen før vi svinger bratt opp vestover ved Bergvikvatnet. Stien stiger jevnt opp igjennom dalen og vi tar første stopp på toppen av Nilssvensktinden på 549 moh. Deretter følger vi fin rygg videre vest mot Motinden. Her er det utsikt i alle himmelretninger hvis været er bra. Toppegga mot Motinden (625moh.) har god fast grunn, men kan føles luftig for noen.

Etter en fotostopp på Motinden følger vi egga videre vestover på sti med noe løs grus og bratte bergpartier som kan være glatte ved fuktig vær. Stien går nedover og flater ut i skaret mellom Vatndalen og Ånnstaddalen før den går opp igjen mot Seterfjellet (570moh.). Der tar vi siste kaffestopp og ser etter sola som ikke går ned i vest. Veien ned mot Ånnstad går i lett terreng via Fagervollheia og ned Storskaret.

Turdeltakere må selv samordne med skyss tilbake. Turen over fjellet tar ca. 5 timer.
 

Denne turen har påmelding på nett. Ved påmelding sendes det ut automatisk bekreftelse. Det er viktig at profilen din på DNT (min side) er oppdatert med rett mailadresse og mobilnummer. Dersom du ikke får bekreftelsen er du ikke påmeldt.

Hadseløya på tvers

Bergvik–Ånnstad Oppmøte i grustaket i Bergvika. Følg fylkesvei 881 ca. 3 km fra Hurtigrutens hus på Stokmarknes for å komme til grustaket på venstre side av veien. Vi går langs ...

Kontaktinformasjon:

  • Tlf. 90745945

Turledere:

  • Lars Rask
  • Christian Bakken